ВИДОВЕ ГАРАЖНИ ВРАТИ 

AlutechNovoferm | Doorhan

Гаражни врати на най-добрите цени от световни производители! Вратите за гаражи се избират най – вече според параметрите, възможностите и желанията на клиентите. Всички видове врати от Novoferm  и DoorHan покриват изцяло всяка възможност, параметри и стил  с 15% отстъпка от цените.

За избора на гаражна врата и автоматична система за гаражна врата е нужно време за проучване за да се реализира най-подходящия вид и модел за конкретния случай.

Инвестицията в гаражни врати е инвестиция в комфорта и сигурността. Изборът на врата се определя от бюджета, стила на живот (честотата на използване), дизайна, материала и изолацията на вратата. В зависимост от конструкцията гаражните врати биват ролетни врати, секционни врати, махови гаражни врати – т.н. летящо крило.
Съвременните, модерни гаражи използват задвижване посредством бутон, ключ, дистанционно управление или фотоклетка.
Най-често вратите за гаражи се състоят от няколко панела закачени на панти, които се плъзгат с помощта на система от релси водени от вал. Тежестта на вратата се балансира от въртяща пружинна система или двойка опънати пружини.

Цените на гаражните врати варират според модела, задвижването и техническите характеристики на конкретната врата. Всички модели предлагани от Team Doors са висококачествени  и сигурни според най – съвременните световни стандарти, на достъпни цени с гаранционно и извънгаранционно обслужване за София и цялата страна.

РАЗМЕРИТЕ СЕ СЪОБРАЗЯВАТ С КОНСТРУКЦИЯТА

Всички гаражни врати се изработват по индивидуални размери, съобразени  с конкретните нужди и изисквания на клиента. Необходимо е размерите да се съобразят с конструктивните условия.

 • Височина между светлия отвор (щурца) и тавана в сантиметри
 • Ширина на отвора
 • Разстояние между тавана и пода на входния отвор
 • Странично пространство – разстояние между стената и входния отвор
 • Дълбочината на гаража със свободно пространство под тавана

КАК СЕ ВЗЕМАТ РАЗМЕРИ ЗА ГАРАЖНА ВРАТА

 • При избор на секционни врати са важни измерванията:
 • (1) Височина между светлия отвор и тавана (щурца) в сантиметри
 • (3) Разстояние между тавана и пода на входния отвор
 • (5) Дълбочината на гаража

Секционните гаражни врати се отварят вертикално нагоре. Те освобождават място пред гаража и можете да се паркира съвсем близо до гаражната врата.

 • При ролетната врата за гараж таванът на гаража винаги остава свободен, когато вратата е отворена.
  За ролетните гаражни врати са важни измерванията:
 • (1) Височина между светлия отвор и тавана (щурца) в сантиметри
 • (2) Ширина на отвора
 • (3) Разстояние между тавана и пода на входния отвор.

 ГАРАЖНИ ВРАТИ НА НАЙ-ДОБРИТЕ ЦЕНИ – ЗАПИТВАНЕ

Размерите изпратени от клиентите се приемат за ориентировъчни с цел клиента да получи ориентировъчна цена и да се обсъдят всички възможности за желаната гаражна врата и срокове за монтаж.
Team Doors ще се свърже с всеки клиент изпратил запитване и ще изпрати професионалист на място за сваляне на точни размери.

СЕКЦИОННИ ВРАТИ Alutech | Novoferm | Doorhan

Секционните гаражни врати се състоят от няколко панела – най-често шест или осем. Те се движат чрез плъзгач, разположен на тавана на гаража.
– Секционните врати не се нуждаят от допълнително място пред гаража. Пространството пред гаража може да се ползва за втори автомобил.
– Всеки от панелите на секционната врата е свързан с релсата. Това прави секционната гаражна врата по – стабилна от вратата с единичен панел.

ИНДУСТРИАЛНИ ВРАТИ Alutech

Индустриалните врати „АЛУТЕХ“ ще осигурят надеждна защита на вашия имот, непрекъсната работа на съоръжението и годишна икономия на разходи за отопление.
Индустриалните врати АЛУТЕХ се използват активно в промишлени и селскостопански обекти, в автокъщи, автомивки и сервизи, пожарни и складове, обществени сгради.
За оптимален избор на индустриални секционни врати и последващ монтаж, индустриалните врати се предлагат в две серии: ProPlus и ProTrend.

МАХОВИ ВРАТИ Novoferm

Маховите гаражни врати се състоят от единична галванизирана врата с носещи лостове, монтирани на пружини от двете страни, които могат да се управляват ръчно или електрически. Необходимо е да се предвиди достатъчно място пред гаража за изнасянето на крилото на вратата по време на отваряне.

РОЛЕТНИ ВРАТИ

Ролетните гаражни врати са универсално приложими и не изискват допълнително пространство. Отварят се вертикално и се навиват под тавана. Отвора на гаража може да бъде всякаква форма – правоъгълна, скосена, със сегментов или дъгообразен свод.
Ролетните гаражни врати са изработени от гофрирана ламарина. Гофрираната ламарина е много здрава при излагане на удар. Ролетните гаражни врати се задвижват посредством навита пружина в ролетния механизъм, която намалява усилието необходимо за отварянето на вратата.

Scroll to Top