ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕТЕ СЕКЦИОННА ГАРАЖНА ВРАТА?

Искате да монтирате нова гаражна врата, но не знаете какво да изберете. На пазара има голямо разнообразие от продукти и стилове. Може да е трудно да решите дали искате автоматична или ръчна гаражна врата или се чудите какъв стил да бъде тя. Всички налични опции са възможни, но коя е най-добрата?

Без значение дали гаражът е неразделна част от сградата или обособен отделно – той трябва да бъде максимално функционален, безопасен и лесно достъпен. Преди закупуването на гаражна врата трябва да се обърне внимание, наред с другото, на нейните параметри, как ще се използва и специфичните характеристики на гаража, където ще се монтират вратите. Секционната врата несъмнено е най-популярният избор сред собствениците на жилища.

Тук ще изкажем и нашето пристрастие за секционния стил и защо смятаме, че трябва да го изберете като новата си гаражна врата. Простият отговор на това е, че на пазара има много различни дизайни на гаражни врати, но никой от тях не предоставя на собственика на жилището толкова предимства, колкото секционната врата.

Ако се питате дали секционната гаражна врата си заслужава инвестицията, необходимо е да отбележим удобството, което предлагат тези врати. В допълнение към това, имат отлични качества, които ги правят изключителен избор, когато говорим за сигурността на вашата кола. Освен това, те са проектирани с оглед на управлението на пространството.

Какво представляват секционните гаражни врати?

Всяка врата се състои от отделни секции, които от своя страна са свързани с панти. Най-често са изградени от шест или осем панела и се движат чрез релса, монтирана на тавана на гаража. Този гениален дизайн означава, че вратите могат да се навиват нагоре или надолу. По този начин се сгъват и прибират лесно и удобно в тавана, вместо да стърчат навън. Определено този избор е чудесна опция за спестяване на място. Това е чудесна новина, ако планирате да паркирате второ превозно средство пред гаража.

Луксозни дизайни с избор на цветове

Едно от най-атрактивните предимства при избора на секционна гаражна врата е гъвкавостта на дизайна, който можете да създадете. За разлика от ролетните гаражни врати, които имат само един възможен дизайн поради начина си на работа, секционните гаражни врати могат да бъдат много по-креативни! Тази гъвкавост се дължи на широките панели и начина, по който те работят. Ако търсите ефективност, както и страхотен дизайн, тогава секционната врата е може би най-добрият избор за вас.

Вратите могат да разполагат и с остъкляване, което е в няколко съвременни, дизайнерски решения.

По-добро управление на пространството

За разлика от обикновените гаражни врати, секционните гаражни врати не излизат от пространството около вратата. Тъй като се отварят вертикално и остават окачени на тавана, когато са отворени, те са чудесен избор, ако искате да спестите място. Благодарение на това, колата или вещите ви могат да заемат по-голямата част от пространството само с няколко сантиметра разстояние, необходими за отделяне на вратата. Също така не се изисква рамка за секционната гаражна врата, което означава, че можете да се насладите на максимална ширина, когато паркирате автомобила си в гаража.

Използването на този вид врати си струва да се обмисли и в ситуации, когато гаражът е разположен непосредствено пред тротоар или пешеходна пътека. Питате се защо? Вратата може да бъде отворена, без да представлява потенциална опасност за минувачите. Този вариант е подходящ и когато гаражът е в непосредствена близост до ограда. Ако притежавате превозно средство с големи размери, като миниван например, тези врати ще улеснят навигирането при влизането и излизането от гаража.

Сигурност и Автоматизация

гаражни вратиЗатворената конструкция и липсата на точки за проникване на секционните гаражни врати ги правят един от най-сигурните, предлагани на пазара днес. Техният здрав дизайн ги прави много трудни за проникване, осигурявайки изключителни нива на сигурност както за вашия гараж, така и за дома ви. Поради тяхната огромна гъвкавост, те могат лесно да бъдат оборудвани с допълнителни заключващи функции и защитни устройства, така че можете да адаптирате вратата си така, че да отговаря на изискванията ви за сигурност.

Секционните гаражни врати са едни от най-сигурните, тъй като припокриват леко отвора, за да позволят на панелите да се движат във водачите. Благодарение на тази функция и здравите заключващи решетки в задната част на панелите, които се поставят в направляващите канали, когато са заключени, вратата е изключително трудна за проникване на нарушители. Секционните гаражни врати могат да предпазват по-ефективно от кражба.

За по-голямо удобство си струва да се отбележи, че дизайнът на секционните гаражни врати може да бъде автоматизиран по време на монтажа. Алтернативно, той може лесно да бъде надграден до автоматизирана версия, след като бъде монтиран. Имате възможност да използвате електрическа отваряне чрез дистанционно управление, така че няма да се налага да излизате от колата си, за да отваряте или затваряте вратата ръчно.

Лесно използване

Разнообразието от функции, предлагани за секционните гаражни врати, като леки материали, допълнителни мерки за сигурност и опцията за автоматизация, прави тази врата изключително лесна за използване. Директната експлоатация на тази врата е идеалното решение за възрастни хора или за тези с по-ограничена възможност да отворят ръчно тежка гаражна врата.

гаражни врати

Подходящи за всяко превозно средство

Някои превозни средства ,като микробуси и джипове, са по-високи от други и затова може да имат затруднения при влизане и излизане от гараж, оборудван със стандартна врата. Поради начина, по който секционните гаражни врати се сгъват при отваряне, те осигуряват максимално пространство, в което да маневрирате. Резултатът е по-широко отваряне, което улеснява влизането и излизането напо-високи  превозни средства.

ВАЖНО! Секционната гаражна врата е снабдена със защита от претоварване – ако се удари в препятствие, вратата се спира и след това се прибира нагоре. Също така тези врати имат специална спирачка, която предотвратява при неизправност вратата да се затвори рязко до долу. По този начин може да сте спокойни, че гаражната ви врата е сигурна за вас, колата и семейството ви. Рисковете от причиняване на злополуки са сведени до минумум.

Да обобщим

Накратко, секционните гаражни врати са фантастична идея, защото предлагат удобство, сигурност и чудесно управление на пространството. Съставени от отделни елементи, свързани с панти, тези врати се отличават с гениален дизайн, който няма да възпрепятства зоната непосредствено извън или вътре от вратата. Съставени от висококачествени материали, тези врати не само изглеждат невероятно, но и ще издържат цял живот.

Scroll to Top

ГАРАЖНИ ВРАТИ НА НАЙ-ДОБРИТЕ ЦЕНИ – ЗАПИТВАНЕ

Размерите изпратени от клиентите се приемат за ориентировъчни с цел клиента да получи ориентировъчна цена и да се обсъдят всички възможности за желаната гаражна врата и срокове за монтаж. Team Doors ще се свърже с всеки клиент изпратил запитване и ще изпрати професионалист на място за сваляне на точни размери.